ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

1ος Αγώνας Δρόμου του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου Ρεθύμνου

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Ρεθύμνου την περασμένη Κυριακή 12 Ιουνίου.
Γύρω στα 100 παιδιά όλων των τάξεων συμμετείχαν στον 1ο Αγώνα Δρόμου Αγίου Νικολάου διανύοντας τις αποστάσεις των 500μ, 600μ και 1000μ, αντίστοιχα με την ηλικία τους.

Με τη βοήθεια της Τροχαίας Ρεθύμνου και πλήθος εθελοντών (γονέων και πρώην μαθητών/μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου) τα παιδιά διέσχισαν τον οικισμό του Αγίου Νικολάου και τερμάτισαν στο Δημοτικό Σχολείο όπου τους περίμεναν αθλητικές δραστηριότητες.

Τόσο οι γονείς των μαθητών και μαθητριών όσο και η τοπική κοινωνία αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό την πρωτότυπη αυτή δράση, η οποία οργανώθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σημαντική ήταν η υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων Ελεύθερνας, Αρχαίας Ελεύθερνας, Νέας Μαγνησίας, Βίραν Επισκοπής και Αγ. Νικολάου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον γιατρό κύριο Τιβέριο Σονέα που συνόδευσε τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια των αγώνων, μεριμνώντας για την ασφάλειά τους, όσο και τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης για την υποστήριξη τους στην οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων.

Η απροσδόκητη συμμετοχή παιδιών, γονέων και των τοπικών φορέων μας ενθαρρύνει, ώστε να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε αυτή τη διοργάνωση με σκοπό την καθιέρωση των Αγώνων Δρόμου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Ρεθύμνου.

Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου