Αν αγαπάτε τις γαρίδες και τα καυτερά, αυτή την συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Τι θα χρειαστούμε:
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή
500 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
4 κουτ. σούπας μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φέτα σε τρίμματα
Πως την φτιάχνουμε:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
πηγή www.mamapeinao.gr