Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φεστιβάλ Αντίβαρο: Η παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος» με τη Βίκυ Βολιώτη

25 Μαρ 2023 στις 21:00 - 22:30

10€

«Τι σημαίνει για κάποιον να μεγαλώνει στη σκιά μιας ιδιοφυΐας; Τι σημαίνει να ζεις αφιερώνοντας τη ζωή σου προκειμένου να υπάρξει κάποιος που αγαπάς; Τι σημαίνει να ζεις σαν δορυφόρος γύρω από την γη; Να είσαι ένα ταπεινό λουλούδι κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου δένδρου…;»

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να αφορούν οποιονδήποτε ζει κοντά ή δίπλα σε μια σημαντική προσωπικότητα, δίνει η παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», που ανεβαίνει στις 25 & 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αντίβαρο, με πρωταγωνίστρια την Βίκυ Βολιώτη.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική προσωπική εξομολόγηση της Ιζαμπέλ Ρεμπώ, αδελφής του σπουδαίου Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, μάς διηγείται τη δική της ζωή που όμως είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή του αδερφού της. Μια γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε ψυχικά έχοντας γνωρίσει τον εκφοβισμό του κόσμου, εξαιτίας του κοινωνικά «απόβλητου» αδερφού της, κάνει την υπέρβασή της υπερασπίζοντάς τον με πάθος που συγκινεί.
Η Ιζαμπέλ δίνει μια σπαρακτική μάχη με τον εσωτερικό της κόσμο και μέσω της αγάπης της σώζει τον εαυτό της και την υστεροφημία εκείνου. Έτσι, αγκαλιάζει τον νεκρό αδερφό της με θρησκευτική ευλάβεια, ως μία άλλη Μυροφόρα.

Τον θεατρικό λόγο της Ιζαμπέλ πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ποίηση του Ρεμπώ, από επιστολές καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ «ο Αδερφός μου ο Αρθούρος», “MonfrèreArthur”.

Κείμενο – Έρευνα: Ευσταθία
Σκηνοθεσία: Βίκυ Βολιώτη
Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Βίκυ Βολιώτη
Φωτισμοί: Βίκυ Βολιώτη
Μουσική: Ευσταθία
Ενορχήστρωση, προγραμματισμός Χρήστος Αβδελάς
Κιθάρες: Χρήστος Αβδελάς
Πιάνο: Χάρης Μπότσης
Ηχοληψία, μίξη: Χρήστος Αβδελάς
Φωτογραφίες: Μαρίτα Αμοργιανού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολλιός

Παίζει η Βίκυ Βολιώτη

Στον ρόλο του Αρθούρου Ρεμπώ ακούγεται η φωνή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και στο ρόλο του Αββά ακούγεται η φωνή του Μανώλη Γιούργου
Μετάφραση κειμένων του Αρθούρου και της Ιζαμπέλ Ρεμππώ: Στρατής Πασχάλης*, Βερονίκ Τζάνου, Ευσταθία

Κράτηση εισιτηρίων γίνεται στο 6988399325. Η τιμή τους παραμένει σταθερή από την πρώτη χρονιά ίδρυσης του Φεστιβάλ στα 10 και 8 Ευρώ, ενώ διατίθεται και κάρτα διαρκείας για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ στην τιμή των 50 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στα 9μμ στο θέατρο Αντίβαρο στην οδό Κριτοβουλίδου 15-17.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης.

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης
Κριτοβουλίδου 15
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831051501