ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο Αξίζεις: Αίτημα ενημέρωσης για τη συνάντηση εκπροσώπων Δήμου – Αστυνομίας

Αίτημα με σκοπό να εισαχθεί ως θέμα και να συζητηθούν τα ζητήματα και τα αποτελέσματα της συνάντησης εκπροσώπων Δήμου – Αστυνομίας, στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ο Θοδωρής Νίνος, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ρέθυμνο Αξίζεις. Η συνάντηση αφορούσε σειρά ζητημάτων για την παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Όπως υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη Ρέθυμνο Αξίζεις δεν είχε ενημερωθεί για την συνάντηση, ούτε για τα ζητήματα που θα συζητηθούν.

Αναλυτικά το αίτημα:

«Κύριε Πρόεδρε,

ενημερωθήκαμε από έγκριτη τοπική εφημερίδα για τη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου μας και εκπροσώπων της Αστυνομίας (τροχαία και τουριστική αστυνομία) την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά την συνάντηση:

α) συζητήθηκαν ζητήματα εφαρμογής του δακτυλίου,

β) συμφωνήθηκε ο περιορισμός του αριθμού των καρτών διέλευσης των οδηγών – πολιτών εντός της ζώνης του δακτυλίου,

γ) συζητήθηκε η ενεργοποίηση του συστήματος παρακολούθησης, το οποίο αν και τοποθετήθηκε μόλις την προηγούμενη δημοτική περίοδο δεν πληροί (!) τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος με αποτέλεσμα να χρειάζεται αντικατάσταση ή βελτίωσή του, καθώς και

δ) συζητήθηκαν ζητήματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Επειδή δεν είχαμε ενημερωθεί ούτε για την συνάντηση, ούτε για το περιεχόμενό της, πολλώ δε μάλλον κληθεί,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να εισαχθεί, στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα ενημέρωσης του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησης για τα ζητήματα που τέθηκαν κατά την συνάντηση, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματά της».