ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Τουριστας στην πολη μου

33 λόγοι που το καρναβάλι πρέπει να γίνεται στην παραλιακή!

valiareth3Είμαι η Valia Jean Antonio και έπειτα από δεκάδες ταξίδια που έχω κάνει στο εξωτερικό, η γνώμη μου είναι ότι η νέα παραλιακή του Ρεθύμνου είναι το ιδανικό σημείο στην πόλη για την διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού.

Όμως γιατί το λέω αυτό;

1.Η παραλία του Ρεθύμνου είναι η μοναδική παραλία της Κρήτης που είναι κατά μήκος μιας μεγάλης πόλης!

2.Από την πλευρά της θάλασσας το πεζοδρόμιο είναι πλέον τεράστιο και χωράει τον διπλάσιο κόσμο από τα πεζοδρόμια της λεωφόρου (π.χ οι ποδηλάτες και οι μαμάδες με τα καροτσάκια μπορούν να περνάνε ανενόχλητοι πίσω από το πλήθος)!

3.Από την πλευρά των επιχειρήσεων μπορούν οι επισκέπτες να κάθονται άνετα να απολαμβάνουν το καφέ ή το φαγητό τους και να έχουν θέα την παρέλαση του καρναβαλιού χωρίς να στριμώχνονται στο πλήθος!

4.Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν νωρίτερα και οι επισκέπτες θα γεμίσουν τα δωμάτια ώστε να εξασφαλίσουν VIP θέα του καρναβαλιού με backround τη θάλασσα!

5.Οι επιχειρήσεις στην περιοχή εκείνη θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος και δεν θα περιμένουν να δουλέψουν μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!

6.Το πλάτος του δρόμου είναι εμφανώς μεγαλύτερο ή τουλάχιστον ίσο με τον δρόμο της λεωφόρου καθώς και η απόσταση της παρέλασης είναι μεγαλύτερη ή ίση χωρίς στροφές και εμπόδια!

7. Η λεωφόρος θα λειτουργεί κανονικά για να υπάρχει χώρος στάθμευσης και εκτός των ιδιωτικών parking!

8.Η διέλευση των λεωφορείων θα ισχύει κανονικά για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο (π.χ φοιτητές,μαθητές,ηλικιωμένους κλπ )!

9.Τα βενζινάδικα θα είναι ανοιχτά και προσβάσιμα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών!

valiareth4

10.Η παραλία μας θα πάρει ζωή στο τέλος του δύσκολου χειμώνα ενώ η λεωφόρος έτσι κι αλλιώς δουλεύει όλο τον χρόνο λόγω του ότι είναι στο κέντρο της πόλης!

11.Οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια θα έχουν “αναγκαστικά” πλάνα από τα γραφικά σημεία της πόλης μας κατά την διάρκεια του καρναβαλιού (πχ. το Δελφίνι, τον Φάρο, την Μαρίνα,την τεράστια Παραλία μας,τους Φοίνικες,το βενετσιάνικο λιμάνι κλπ)!

12. Θα αποδώσει ολόκληρη η παραλιακή καθώς θα ξεκινάει από το τέρμα της παραλίας και θα ολοκληρώνεται στην αρχή που είναι το βενετσιάνικο λιμάνι (Pearl – Everest)!

13.Δεν θα υπάρχει κυκλοφοριακό μπέρδεμα ούτε για τους οδηγούς ούτε για τους πεζούς που θέλουν απλά να κατευθυνθούν προς το σπίτι τους γιατί η λεωφόρος θα είναι προσβάσιμη!

14.Για να υπάρχει ισορροπία με τους επιχειρηματίες, η νυκτερινή παρέλαση θα μπορούσε να συνεχίσει να λαβαίνει χώρα στη λεωφόρο ώστε να είναι δίκαιη η “μοιρασιά” !

15.Κατά την διάρκεια της νυκτερινής παρέλασης αλλά και την ημέρα του καρναβαλιού,τα εμπορικά καταστήματα οφείλουν να είναι ανοιχτά με εγκατεστημένα ηχεία έξω από κάθε κατάστημα και mini μπουφέ για κέρασμα στους πελάτες (όπως γίνεται στα εγκαίνια) για να ενισχύσουν την τοπική αγορά του Ρεθύμνου και το αίσθημα του καταναλωτισμού.Με αυτό τον τρόπο έχουν συμφέρον όλοι, όχι μόνο οι χώροι εστίασης!

16.Η ηχορύπανση θα είναι πολύ λιγότερη την ημέρα του καρναβαλιού καθώς τα ηχεία θα είναι γυρισμένα προς τη θάλασσα! (για δυο ώρες δεν θα φύγουν οι χελώνες, ίσα ίσα που θα χορεύουν κι αυτές μαζί μας!)

17.Οι κάτοικοι των ιδιωτικών σπιτιών δεν θα είναι πλέον “αναγκασμένοι” να ανέχονται τον χαμό του καρναβαλιού που γίνεται τις ώρες κοινής ησυχίας. (δεν αρέσει σε όλους το καρναβάλι , π.χ είναι γέροι, θέλουν να κοιμίσουν τα μωρά κλπ και οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους τους οποίους επικαλούνται το καλοκαίρι για να βγάζουν την ψυχή των επιχειρηματιών του Ρεθύμνου)!

18.Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται με εξαιρετικές προδιαγραφές για την φιλοξενία πάνω από 200.000 επισκεπτών !

19. Οι επιλογές διασκέδασης των επισκεπτών αυξάνονται κατά 80% και δεν περιορίζονται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία!

valiareth2

20.Η αύξηση των επιλογών δημιουργεί περισσότερο ανταγωνισμό μεν την ημέρα του καρναβαλιού αλλά η ποιότητα των παροχών παραμένει η ίδια όπως στην καθημερινότητα (ξεχάστε τα πλαστικά ποτήρια που σερβίρουν επώνυμες καφετέριες με το θράσος της ίδιας χρέωσης και κακής ποιότητας πολλές φορές λόγω κόστους!)

21.Η αύξηση των επιχειρήσεων προφανώς θα είναι βασικός παράγοντας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών (θα υπάρχει περισσότερος χώρος να καθίσουν οι επισκέπτες και οι παραγγελίες θα είναι πλέον στην ώρα τους και όχι μετά από ώρες!)

22.Με το να υπάρχουν περισσότερες επιχειρήσεις ανοικτές, αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας γιατί όλοι θα μπορούν να συνδεθούν με τα ισχυρά wi fi των επιχειρήσεων ώστε να υπάρχει επικοινωνία με τους αγαπημένους μας!

23.Με το να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία της παραλίας, ο κόσμος εξασφαλίζει την διαμονή του στο κέντρο της πόλης για περισσότερες μέρες και όχι μόνο για την ημέρα του καρναβαλιού!

24.Με την διαφήμιση του καρναβαλιού στην παραλιακή μας, θα προσελκύσουμε χιλιάδες κόσμο να παραμείνει στην πόλη μας για να πετάξουν τον χαρταετό τους στην παραλία μας και κατά συνέπεια να συνεχίσουν να εισπράττουν οι χώροι εστίασης και να μην νεκρώνει η πόλη ξαφνικά μετά το καρναβάλι!

25.Η εξέδρα θα έχει backround την παραλία μας ( που αποτελεί τουριστικό θέρετρο ) και όχι τα τζάμια του δημαρχείου!

26.Η εξέδρα των παρουσιαστών θα είναι είναι μεγαλύτερη γιατί στην συνέχεια θα γίνεται στην ίδια εξέδρα η live συναυλία το βράδυ που καίνε τον βασιλιά καρνάβαλο και έχουν τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα!

27.Η παραλιακή μεταμορφώνεται σε περιοχή συνεχόμενης διασκέδασης χωρίς ο κόσμος να ψάχνεται πώς θα περπατήσει για να φτάσει στα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας!

28.Τα άρματα μπορούν :
α) να τα παρκάρουν στην Μαρίνα
β) να συνεχίσουν τον δρόμο της ανοικτής λεωφόρου (είτε από τον δρόμο απέναντι από την Μαρίνα ή από τον Άγνωστο Στρατιώτη)
Οι καρναβαλιστές θα συνεχίζουν πεζοί μέχρι το βενετσιάνικο λιμάνι!

29.Ο Δήμος Ρεθύμνης και οι καρναβαλικές ομάδες θα έχουν ακόμα λιγότερα έξοδα γιατί θα εξασφαλίσουν την οικονομική εισφορά των μεγάλων ξενοδοχείων και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που βρίσκονται στη νέα παραλιακή!

valiareth1

30.Τα ξενοδοχεία θα προσφέρουν θέσεις εργασίας που χρειάζεται τόσος κόσμος!

31. Για ακόμα μεγαλύτερους τζίρους και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, τα ξενοδοχεία θα διοργανώνουν πριν και μετά το καρναβάλι τις γνωστές βραδιές που είναι για όλα τα γούστα (ζωντανής μουσικής, κρητικό γλέντι, oriental, ταχυδακτυλουργοί, κλπ )!

32.Με όλα τα παραπάνω το Ρέθυμνο θα είναι ανταγωνιστικό σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα!

33.Το “χρυσό” χτύπημα είναι να αυξηθούν οι επιχειρήσεις, οι συμμετοχές στο καρναβάλι με λιγότερα έξοδα, λιγότερο κόπο και περισσότερα εισοδήματα από χίλιες μεριές!

Δεν έχουμε αεροδρόμιο, δεν έχουμε λιμάνι για επιβατικά πλοία…

Έχουμε όμως μια παραλία και ένα καρναβάλι που εάν τα χειριστούμε σωστά ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ!

Ποια είναι η δική σας άποψη λοιπόν; jeanantonio@hotmail.gr

Valia Jean Antonio