ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2023 & 41η Συνάντηση Διεθνούς Συνομοσποδίας Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο Ρέθυμνο

Οι Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2023 θα πραγματοποιηθούν φέτος, παράλληλα με την 41η συνάντηση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, από 1 έως 5 Νοέμβρη 2023, στο Ρέθυμνο.

Οι συναυλίες γίνονται στο πλαίσιο της 21ης ετήσιας συνάντησης των μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ). Πρόθεση της διοργάνωσης είναι να παρουσιαστούν οι σύγχρονες τάσεις της ηλεκτροακουστικής / ακουσματικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, φιλοξενείται η 41η συνάντηση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (CIME/ICEM), στις 3 και 4 Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια των 5 ημερών του φεστιβάλ, θα γίνουν 13 συναυλίες και θα παιχτούν συνολικά 78 έργα – 50 έργα συνθετών του ΕΣΣΗΜ και 28 διεθνή έργα της CIME/ICEM από Βέλγιο (FeBeME-BeFEM, Musiques & Recherches), Γαλλία (Maison des Arts Sonores), Ιταλία (Tempo Reale), Πορτογαλία (Projecto DME), Πολωνία (PSeME), Ουκρανία (UAEM), ΗΠΑ (SEAMUS, UNT/CEMI), Κίνα (EMAC) και Μεξικό (AARSOM) και Καναδά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα σταθερού μέσου, ανάμεσα τους τα 15 οκταφωνικά, έργα για βίντεο, καθώς και έργα που συνοδεύονται από ζωντανή εκτέλεση σε αναλογικά ηλεκτρονικά, σύστημα υπολογιστή, ακουστικά όργανα και φωνή. Επίσης, προβλέπεται ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του Άκη Δαούτη (1960-2023), ιδρυτικού μέλους του ΕΣΣΗΜ, με 4 συνθέσεις του.

Τα έργα θα παρουσιασθούν με ορχήστρα ηχείων περιμετρικά του κοινού.

Τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής (ΕΛΜΕΠΑ), σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, στο Ρέθυμνο.

Ώρα έναρξης προγράμματος, κάθε μέρα, στις 7μμ.

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ιστότοπος εκδηλώσεων: https://meres-icem2023.hmu.gr/

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: https://meres-icem2023.hmu.gr/program/