ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Κυκλοφορεί» στην Ευρώπη από τα τέλη του 2019

Δεν αποτελεί έκπληξη για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η πληροφορία ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στη Γαλλία από τα τέλη Δεκεμβρίου, νωρίτερα δηλαδή από την περίοδο που πιστεύεται ότι έφθασε ο ιός στη χώρα

«Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ίδιος ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019 λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια «νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα, ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά την προέλευση του ιού στην Κίνα είπε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν απέκλεισε μια επιπλέον αποστολή του οργανισμού εκεί, προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα.