ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Μην το κανεις θεμα

Μην το κάνεις θέμα, αλλά αδιαφορούν για την ασφάλεια μας

"Μην το κάνεις θέμα"Το Ρέθυμνο ανασκάπτεται το τελευταίο διάστημα. Ευχάριστο είναι αυτό και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να μην έχουν υπομονή και να υπομένουν την προσωρινή ταλαιπωρία περιμένοντας κάτι καλύτερο για την πόλη τους. Αντιθέτως θεωρώ πως οι περισσότεροι προτιμούν τη βελτίωση της πόλης μας και αγωνιούν για το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθώ και εγώ με ευχαρίστηση και αγωνία για την τελική τους έκβαση τα έργα στην παραλία, τα σκαψίματα στον παραλιακό στα Περιβόλια και τα μεγάλα λαγούμια που έχουν ανοίξει στην αρχή του Αμαριώτικου δρόμου.

Όλα τα παραπάνω έργα χαρακτηρίζονται ωστόσο από ελλιπέστατη πρόβλεψη προστασίας των διερχόμενων. Μικρές πινακίδες που λένε ότι απαγορεύεται η είσοδος, αλλά σχεδόν όλοι τις αγνοούν, μεγάλοι λάκκοι που μπορούν εύκολα να “καταπιούν” αυτοκίνητο, αλλά για την προστασία του οδηγού υπάρχει μόνο ένα κομμάτι ύφασμα, δίχρωμο, που έχει στηριχθεί σε δύο κομμάτια σίδερο που πρόχειρα έχουν “καρφωθεί” στην άσφαλτο, μεγάλοι σωλήνες ενωμένοι ο ένας με τον άλλο παρατημένοι στην άκρη του παραλιακού δρόμου που εύκολα μπορεί να πέσει κάποιος πάνω τους. Σε όλα αυτά κάποιοι “υπεύθυνοι” έχουν τοποθετήσει ένα-δυο λάμπες που αναβοσβήνουν το βράδυ, αλλά με μία ομίχλη ή μία δυνατή βροχή, ούτε που θα τις δεις.

Πριν μερικά χρόνια είχα βρεθεί στο Λονδίνο, όπου στην άκρη του δρόμου κάποιοι έσκαβαν. Από τις πινακίδες που είχαν τοποθετήσει, τα βέλη που αναβόσβηναν, τις προστατευτικές μπάρες κτλ, στην αρχή νόμισα ότι επρόκειτο για νέα στάση του μετρό. Πλησίασα πιο κοντά και διαπίστωσα πως είχαν σκάψει 50 πόντους βάθος και κάτι τοποθετούσαν. Για 2 τετραγωνικά έργο, είχαν τοποθετήσει δεκάδες πινακίδες και μπάρες προστασίας σε μήκος 50 μέτρων. Άσε που είχαν κάτι σαν σκηνές και κάλυπταν την τρύπα, προφανώς για να μην βρέχονται οι εργάτες, αλλά και για να μην σκονίζονται τα γειτονικά μαγαζιά από τις σκόνες.

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αν είχα δει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Γέλασα, με τη σκέψη μου. Είπαμε, ένα κομμάτι ύφασμα και μια λάμπα. Αυτό! Μας αρκεί; Όχι, προσωπικά δεν μου αρκεί και θα ήθελα να ξέρω: Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας των διερχόμενων; Ποιοι πρέπει να ελέγχουν αν αυτά που λένε οι νόμοι τηρούνται; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα τι θα πουν; Απρόσεκτος οδηγός, έπεσε σε λακούβα;

Καλή σας μέρα

Μην το κάνεις θέμα