ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Μην το κανεις θεμα

Μην το κάνεις θέμα, αλλά χωρίς service η παραλία;

Παραλία Ρεθύμνου

Αν μου ζητούσαν αυτήν την περίοδο να ασχοληθώ με δύο θέματα, σίγουρα το ένα θα ήταν η τραγική κατάσταση των δρόμων του νομού μας, με αποκορύφωμα το κλείσιμο μέρους της εθνικής οδού και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά κυρίως τουριστών και το δεύτερο θα ήταν η απουσία service στις ξαπλώστρες της παραλίας.

Είναι και τα δύο, κατά την ταπεινή μου άποψη πολύ σοβαρά θέματα. Δεν το κάνω θέμα, αλλά επειδή ο νομός, όπως και ολόκληρη η χώρα, ζει από τον τουρισμό κυρίως, θεωρώ απαράδεκτο και εγκληματικό αυτό που βλέπω φέτος.

Από τη μία να ταλαιπωρούνται οι ξένοι που έχουν έρθει για να ξεκουραστούν και να επισκεφτούν τις ομορφιές του νησιού μας, αφού για να προσεγγίσουν το Ρέθυμνο ο χρόνος που απαιτείται για να καλύψουν μία απόσταση λίγων χιλιομέτρων ξεπερνά τα 40 λεπτά, και από την άλλη όταν πηγαίνουν στην παραλία να απολαύσουν τη θάλασσα, να πρέπει να σηκωθούν από την ξαπλώστρα, να διασχίσουν, τον παραλιακό δρόμο, να παραγγείλουν έναν καφέ ή ένα χυμό, για να επιστρέψουν στην ξαπλώστρα τους και να τον απολαύσουν.

Και καλά πες ότι ο δρόμος καθυστέρησε, δεν υπήρχαν λεφτά, ο εργολάβος κάτι κτλ, κτλ. Δεν δικαιολογώ, γιατί θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και να υπάρχει Plan B, αλλά αναφορικά με το θέμα της παραλίας; Είμαστε σοβαροί; Που αλλού συμβαίνει αυτό; Ποιοι έλαβαν αυτήν την απόφαση και από πιο μέρος της Ελλάδας, πήραν την ιδέα;

Προσωπικά, ούτε ταβέρνα έχω, ούτε νοικιάζω ξαπλώστρες στην παραλία. Συμφέρον δεν έχω από πουθενά. Χθες όμως πήγα να απολαύσω τη θάλασσα και μου βγήκε απ΄τη μύτη. Δηλαδή έπρεπε να σηκωθώ και να πάω να παραγγείλω; Το επόμενο βήμα πιο είναι κύριοι υπεύθυνοι, να πάω σε εστιατόριο και να με στείλετε στην κουζίνα να φέρω την παραγγελία μου;

Πραγματικά δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η απόφαση. Δηλαδή για να μην κρύβομαι, πολλά άκουσα και έλαβα γνώση, αλλά δεν θέλω να πιστέψω πως κάποιοι σκέφτονται μόνο την τσέπη τους και πιέζουν για αποφάσεις ξέροντας ότι βλάπτουν το σύνολο. Επιπλέον μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο νομός, με μελλοντικό αποτέλεσμα τη μείωση του τουρισμού.

Δεν λέω, δε θα μου άρεσε να βλέπω να σερβίρουν, μουσακάδες, παστίτσια, κλέφτικα, γύρους κτλ στην παραλία. Αλλά ένα τοστάκι, ένα κλάμπ και έναν καφέ; Αν είναι δυνατόν; Άσε που έμαθα ότι το delivery επιτρέπεται. Δηλαδή, καφές όχι, αλλά μια τζατζίκι και ένα γύρο, μπορείς να τον απολαύσεις. Έλεος….

Κύριοι υπεύθυνοι, σας (παρα)καλώ τώρα που ακόμα είναι νωρίς, να πάρετε πίσω αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Να βάλετε τέλος στην εγκληματική αδιαφορία απέναντι στους τουρίστες, οι οποίοι μας δίνουν τα ωραία τους λεφτά και όπως και εσείς έχετε απαιτήσεις όταν ξοδεύετε, έτσι και αυτοί δεν είναι κουτοί. ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ.

Με τιμή

Μην το κάνεις θέμα.