ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου στο Ρέθυμνο!

Πλούσιο το πρόγραμμα των πανηγυριών τον Δεκαπενταύγουστο για τους λάτρες της Κρητικής μουσικής, στο Ρέθυμνο.

Απ’ άκρη σ’ άκρη του νομού Ρεθύμνου, οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν το «πάσχα» του καλοκαιριού.

[για το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων με Κρητική μουσική δείτε εδώ]

Το πρόγραμμα ανά δήμο:

Ρέθυμνο

Στέλιος ΜπικάκηςΣτο Αμπελάκι του Δήμου Ρεθύμνου, στην πλατεία του χωριού, θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα των Γιώργου Καραγιώργη και Σταμάτη Αλεξανδράκη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρωμοναστηριωτών Αθήνας «Παναγία Κερά» διοργανώνει το πανηγύρι στην κάτω πλατεία του Χρωμοναστηρίου με τον Στέλιο Μπικάκη και το συγκρότημά του (15 € με πλήρες μενού.

Στο Ατσιπόπουλο θα διασκεδάσουν με τον Νεκτάριο Κουναλάκη, τον Χρήστο Τζανιδάκη και το συγκρότημά τους στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου (12 € με πλήρες μενού – τηλ.  6977401767 – 6979538059), ενώ στην Κυριάννα, στην αυλή του Σταθάκειου Δημοτικού σχολείου, θα βρίσκονται οι Μανώλης Σκουτέλης και Νίκος Σφακιανάκης (είσοδος 15€ με φαγητό).

Στις Πρασσές ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημα του (15€ με πλήρες μενού – τηλέφωνα κρατήσεων: 6984323084) και στους Κούμους ο Γιώργης Φασουλάς και ο Κώστας Καλλέργης (15€ με πλήρες μενού).

lagoud-geraniΣτο Γεράνι, το γλέντι θα στηθεί στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου, με τους Νίκο Λαγουδάκη: Λύρα – τραγούδι, Νίκο Μαθιουδάκη: Μαντολίνο – τραγούδι, Γιάννη Γεωργαλή: Λαούτο, Δημήτρη Σηφάκη: Κιθάρα και Μάνο Πρατσινάκη: Κρουστά (12 ευρώ με πλήρες μενού – τηλ. κρατήσεων 6985623852), και στην Γωνιά, στην Ταβέρνα Πέρασμα ο Βαγγέλης Γκαλονάκης (λύρα) με την παρέα του (28310 31113).

Αμάρι

Μιχάλης ΚαλλέργηςΟ Μιχάλης Τσικαλάκης με την παρέα του θα βρίσκεται στις Βρύσες, ο Αχιλλέας Δραμουντάνης με το συγκρότημα του στα Πλατάνια και ο Μιχάλης Καλλέργης στην Παντάνασσα στο πανηγύρι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού (10 ευρώ με πλήρες μενού).

Άγιος Βασίλειος 

akoumia-veridakisΟ Πολιτιστικός Σύλλογος στα Ακούμια φιλοξενεί τους Γιώργο Βεριδάκη στη λύρα και το τραγούδι, Αντρέα Δερμιτζάκη λαούτο-τραγούδι και Γιάννη Μανιουδάκη στην κιθάρα (είσοδος ελεύθερη), ενώ στις Βρύσες στο πανηγύρι που διοργανώνει η τοπική Ενορία, θα βρίσκεται ο ιχάλης Παυλάκης (λύρα) με το συγκρότημα του.

Στην Κοξαρέ θα βρίσκεται ο Ανδρέας Μανωλαράκης με το συγκρότημα του (15€ με πλήρες μενού) και στο Κεντροχώρι ο Ζαχαρίας Στρατιδάκης (λύρα) και ο Αντώνης Μαθιουδάκης (λαούτο).

Μυλοπόταμος

kalyvos-15-8Πανηγύρι διοργανώνουν στην Κάλυβο με τον Μιχάλη Νικηφόρο στη λύρα, τον Βασίλη Παπαδάκη στο λαούτο,τον Νίκο Νικηφόρο στο μαντολίνο, τον Μιχάλη Σαπουνάκη στην κιθάρα, τον Αντώνη Ντακάκη στο μπάσο και τον Αντώνη Ζαχαράκη στα τύμπανα.

Στις Μαργαρίτες θα βρίσκονται ο Γιώργος Αλεξαντωνάκης & ο Γιώργος Ψαρουδάκης με το συγκρότημά τους (διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος).