ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Σε αποχή οι δικηγόροι του Ρεθύμνου – Κινητοποιήσεις και από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Σε αποχή θα προχωρήσουν ξανά οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα και στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την επιβολή τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με το ν.4640/2019.

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι και στο Ρέθυμνο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, στέλνοντας έτσι για μια ακόμη φορά ένα μήνυμα και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιβολή του δικαστικού ενσήμου.

Σε κινητοποιήσεις με αιχμή τα εργασιακά προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ρεθύμνου

Σε κινητοποιήσεις με αιχμή τα εργασιακά προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας διεκδικώντας την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου τόσο σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας, όσο και με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης επισημαίνει πως συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και τονίζει πως με ομόφωνη απόφαση από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ξεκινά τις κινητοποιήσεις με δίωρες στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11 με το εξής πρόγραμμα:

  • Δευτέρα 17/2/2020, 09:00-11:00 π.μ.
  • Τρίτη 18/2/2020, 09:00-11:00 π.μ.
  • Τετάρτη 19/2/2020, 09:00-11:00 π.μ.

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

«Συσσώρευση προβλημάτων στον χώρο της δικαιοσύνης»

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή του : «Η έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την πολύχρονη ολιγωρία της πολιτείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδης ή ανύπαρκτη μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης). Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων».

Με τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι διεκδικούν:

-ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017),

-ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που τους χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους,

-ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,

 -ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

-ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

-ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

-ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

-ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Τέλος , όπως τονίζουν: «Με τον αγώνα τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι διεκδικουν τα αυτονοητα, διεκδικουν το δικιο τους, μεσα στο χωρο της δικαιοσυνης που με συνεπεια και υψηλο αισθημα ευθυνης υπηρετουν τοσα χρονια. ο αγωνας τους ξεκινα και θα κλιμακωνεται, οσο η πολιτεια αρνειται ή δεν θελει να τους ακουσει».